maandag 24 oktober 2016

Themadag #88: Old Press

Zoals ik eerder al vertelde, mijn kaartenbak voor de verkoop is aardig leeg. En ik wil voor mijn familieleden, vrienden en collega's graag wat te kiezen hebben, dus: hop aan de slag! Als ik een inhaalslag wil maken, kies ik voor een lekker makkelijke opmaak en maak ik gelijk een hele serie met hetzelfde papier. Vijf papiertjes, schuine stroken snijden, het restje weer gebruiken voor de volgende kaart en zo heb je in een mum van tijd zes eenvoudige, maar leuke kaarten.




Gebruikte materialen:
- Papier: Marianne Design (Old Press)
- Tekst: Els Brigé / Altenew
- Pailletten

maandag 17 oktober 2016

Themadag #87: Eline's Monkeys

Elf apen in één blogbericht... zou dat goed gaan?

In februari van dit jaar maakte ik een aantal kaarten met het toen net verschenen aapje van Eline Pellinkhof. Ik deelde er toen al een aantal, maar ik geloof dat ik deze variant nog niet had laten zien:


Ik had op papier al een schets gemaakt en uiteindelijk werd hij precies zo zoals ik in gedachten had. Leuk is dat! Ik vond dit idee ook wel erg leuk voor een kaart voor een collega die pas is bevallen van haar eerste dochter, handig als je maanden later verder kunt borduren op je ideeën! Ondeugende aapjes passen wel bij haar. Ze gingen aan de haal met de letters van haar dochter, met het volgende resultaat (de kleuren zijn helaas waardeloos... op de overige foto's zie je hoe o.a. de kraftkleur op de achtergrond hoort te zijn):


 Aangezien ik veel collega's heb waarbij de babykaarten erg geliefd zijn, besloot ik deze variant ook nog in een algemene jongens- en meisjesvariant te maken:



Oh, dit laatste aapje krijgt nog een lichter buikje! ;-) Vergeten! Bij deze laatste kaart wilde ik de apen een ander plekje in de jungle geven, maar toen plakte ik de achtergrond met het gras/bomen en de twee verstopte aapjes alsnog ondersteboven vast op de basiskaart. Nou ja, geeft ook niet!

Gebruikte materialen:
- Apen: collectable Eline Pellinkhof (Eline's monkey)
- Gras; Marianne Design
- Tekst: alfabet Joy!Crafts
- Gekleurde letters: Lawn Fawn
- Kraftpapier

vrijdag 7 oktober 2016

Baby-5-daagse #5

Voor deze laatste dag van de Baby-5-daagse mochten twee lieve diertjes van Eline Pellinkhof mijn kaarten komen versieren! Het hertje blijft één van mijn favorieten. De dinosaurus vind ik ook te grappig, zij beleefden hun eerste avonturen voor deze kaart (tsja, soms moeten spulletjes even wachten op tijd en de juiste inspiratie ;-) ). Ook hiervoor weer het geweldig leuke papier van Crate Paper. Dezelfde opmaak (want dat werkt zo lekker door), maar andere kleuren papiertjes. Basic kaartjes zonder teveel poespas, ik hou er van!



Ik hoop dat jullie hebben genoten van deze dikke dosis babykaarten. Het was heerlijk om weer kaartjes te hebben gemaakt na een hele periode van andere bezigheden. Dit smaakt uiteraard naar meer. Ik heb vanaf deze maand een stuk meer vrije tijd (doordat ik een dag minder ga werken), dus ik vermoed dat dit de kaartenproductie wel goed zal doen.

Bedankt voor jullie bezoekje en leuke berichtjes!

Gebruikte materialen:
- Papier: Crate Paper (Little You Girl & Boy)
- Hertje en dino: collectable Eline Pellinkhof
- Teksten: Technique Tuesday
- Zwarte plakletters: Tim Holtz

donderdag 6 oktober 2016

Baby-5-daagse #4

 Ook zwangerschapskaarten komen aan bod tijdens deze Baby-5-daagse. Drie zelfs! Een primeurtje voor mijn laatst aangeschafte pandabeer. TE lief! Ik wist gelijk dat ik er als eerste zwangerschapskaartjes mee wilde gaan maken, want de panda kan haar buik zo lief vasthouden door alle onderdelen die je zelf kunt plaatsen.

Op de eerste kaart allerlei vlakken gesneden en lekker geschoven totdat het naar mijn zin was:


Voor deze kaart wilde ik het wolkjes-papier als basis. Super schattig, dus dat papiertje wilde ik vooral niet teveel verstoppen onder andere versiering. Wolkjes van vilt en een zwanger beertje er op, daar wilde ik het bij laten:


En nog een kaartje met vrolijke papiertjes van de Action. Ook hier zit een velletje met wolkjes bij, dus hier kwamen de wolkjes ook weer in het vilt terug. Nu ik de foto zo zie vind ik hem nog niet af, ik ga nog wat zwarte randjes toevoegen aan de kaart. Ik miste al iets aan de kaart, maar nu ik dit bericht maak zie ik pas wat ik toe wil voegen!


Op naar Baby-dag nummer 5, dan komen twee andere dieren van Eline voorbij! Tot morgen!

Gebruikte materialen:
- Papier: Crate Paper (Little You Girl) / Action
- Pandabeer: collectable Eline Pellinkhof
- Wolk: collectable schaap Eline Pellinkhof
- Plakletters: Tim Holtz
- Tekst: onbekend
- Pailletten

woensdag 5 oktober 2016

Baby-5-daagse #3

Welkom op dag drie van de Baby-5-daagse op mijn blog. Ook vandaag weer twee kaarten met het papier van Crate Paper. Weer met dezelfde opzet voor de jongens- en de meisjesvariant. Het papier is zo cute, ik vond slechts wat tekst en pailletten er bij voldoende!



Morgen drie kaartjes met het thema 'zwangerschap', kom je dan weer gluren?

Gebruikte materialen:
- Papier: Crate Paper (Little You Girl & Boy)
- Tekst: Technique Tuesday / Els Brigé
- Pailletten

dinsdag 4 oktober 2016

Baby-5-daagse #2

Dag twee van de Baby-5-daagse met heel toepasselijk ook twee kaarten. De komende dagen komen er sowieso minimaal twee kaarten voorbij, zodat jullie na deze vijf dagen ook echt alle vijf de kaarten hebben gezien die ik laatst maakte.

Ik heb van de 'Little You' papierlijn van Crate Paper zowel het meisjes als het jongens papier. Te leuk is het, met heel lieve kleuren en schattige patroontjes op het papier. Ik maakte uit allebei de blokjes een soortgelijke kaart, dat scheelt weer denkwerk en helpt de productie lekker op weg! Naast het papier voegde ik maar weinig materiaal toe, slechts wat tekst, pailletten en op de eerste kaart wat vilt voor zachte wolkjes. Het papier doet verder al het werk!



Tot morgen voor een nieuwe dosis babykaarten!

Gebruikte materialen:
- Papier: Crate Paper (Little You Girl & Boy)
- Wolkjes: Eline Pellinkhof (Collectable schaap)
- Tekst: Els Brigé / Eline Pellinhof
- Pailletten
- Vilt

maandag 3 oktober 2016

Baby-5-daagse #1

Joepie, ik heb weer kaartjes gemaakt! Halverwege mei maakte ik mijn laatste kaart, daarna begon de leuke gekheid rondom mijn bruiloft. In de laatste vrije dagen na mijn huwelijksreis kreeg ik weer de kriebels en heb ik lekker zitten freubelen. Ik had de smaak meteen goed te pakken, want ik maakte in die dagen tien kaarten. Aangezien de voorraad babykaarten erg geslonken was, heb ik mijn nieuwe papiertjes er bij gepakt en ben ik daar lekker mee gaan rommelen.

Vandaag en de komende vier dagen laat ik ze allemaal zien tijdens deze Baby-5-daagse!

Allereest het kaartje dat ik maakte voor Nadine, zij is pas bevallen van een schattig meisje. Ik had nog drie close-up foto's gemaakt, maar Blogger draait ze een kwartslag... dus dan maar niet.


Toen op de blog van Bij Oma Dee een bericht verscheen met foto's van de babyshower die het DT voor haar had georganiseerd, kwamen de kleuren wit, grijs en turkoois naar voren. Plús olifantjes. Diezelfde week liep ik toevallig bij de Rituals tegen een washandje aan met ál deze elementen er op, dus die moest ik meenemen als kleinigheidje voor Nadine. Ik zou er een bijpassende kaart bij maken... ware het niet dat tegen de tijd dat kleine Jennifer was geboren, ik helemaal vergeten was dat ik dat washandje had gekocht. Typische Miranda-actie... de kaart was al gemaakt en op de post tegen de tijd dat ik daar achter kwam, dus er gingen uiteindelijk twee envelopjes richting de familie de Keijzer!

Gebruikte materialen:
- Papier: Crate Paper (Little you Girl)
- Tekst: Joy!Crafts / Eline Pellinkhof
- Handjes: Marianne Design
- Washitape
- Naam: My Favorite Things

zaterdag 1 oktober 2016

Bruiloft: potjes, brievenbus en postzegels

Sneak peeks van knutsels voor mijn bruiloft vond je niet niet alleen op mijn creatieve Facebook pagina of mijn creatieve Instagram, maar de oplettende blogger heeft eerder ook al wat kiekjes op de blog van mijn moeder Maria gevonden! Eind juli gingen wij namelijk samen aan de slag voor een leuk projectje: gepersonaliseerde windlichtjes. Ik wilde op elke tafel van de locatie (strandpaviljoen aan zee!) een gezellig potje als versiering.

Dus in een weekend had mijn moeder haar knutselkamer (leuk: mijn oude slaapkamer!) even omgebouwd tot productiebedrijf Versteege. ;-)


Ik wist al helemaal hoe ze moesten worden, dus alle spullen waren verzameld om lekker te freubelen. Mijn moeder had eerder al heel veel potjes verzameld, gelukkig vond ook zij dit een mooie gelegenheid om haar voorraad de laten slinken. Tule in blauw en turkoois, schelpjes en uitgeprintte foto's. En... actie!


Mijn vriend... nee... man (hoe vaak ga ik dit nog fout doen?! ;-) ) en ik zijn al elf jaar samen. We hebben in de loop van de jaren dan ook wat foto's kunnen verzamelen. Van ongeveer elk jaar dat we samen waren, heb ik twee foto's geprint voor dit project. De foto's werden uitgesneden en op een uitgestanste 'postzegel' geplakt van kraftpapier. Een klein hartje er op met het aantal jaar dat we op dat moment samen waren.


Om het potje kwam gekleurd tule, daar omheen een touwtje met één van de foto's er aan. Nog wat schelpjes ter decoratie en uiteindelijk natuurlijk strandzand en een waxinelichtje... Deze foto maakte onze fotograaf Alicia van Stuijvenberg tijdens de bruiloft:


In het potje er ernaast zitten pepermuntjes met poppetjes er op, plus onze namen en trouwdatum. Details, I love it!

Ik wilde ook een leuke verzamelplek voor de kaarten die we zouden ontvangen. Toevallig kochten we pas een nieuwe brievenbus, de oude had ik nog bewaard in de schuur. Geen idee wat ik er mee wilde gaan doen, maar opeens had hij een hele goede bestemming! Hij was al donker blauw, dus hij hoefde geen drastische metamorfose te ondergaan om in het geheel te passen. Natuurlijk kreeg hij wel wat passende versiering! Afgescheurd kraftpapier, een tekst en natuurlijk ook hier weer schelpjes!


Oke, en dan nog een laatste inkijk in onze bruiloft. Ik heb vooral de creatieve uitspattingen laten zien, ik vind mijn blog niet de plek om álles te laten zien. Maar wat ik zelf een ontzettend leuk detail vond en waar we heel veel leuke reacties op hebben gekregen: de kaart en vooral de persoonlijke postzegel! Ik wilde via PostNL liefdeszegels bestellen om de uitnodigingen mee te frankeren, toen ik zag dat je ook je eigen foto kon uploaden. WAT?! Geniaal! Dus: de foto van onze verloving kwam in sepia op de postzegel terecht!


Tot zover ons inkijkje in de mooiste dag van mijn leven! <3 Vanaf nu weer 'gewone' kaartjes op mijn blog. :-) In de laatste dagen van mijn vakantie heb ik een hele stapel nieuwe kaarten gemaakt, allemaal babykaarten, dus die laat ik jullie heel snel zien! Bedankt voor jullie bezoekje en leuke reacties op mijn trouw-gerelateerde berichtjes. Tot snel!